پس لرزههاي نوبل پزشكي/ اعتراض واتيكان و خوشحالي زناني كه مادر شدند
اعلام نام رابرت جي ادواردز، پدر تكنيك باروري مصنوعي جهان به عنوان برنده جايزه نوبل پزشكي سال 2010، سيل پيامهاي تبريك از سوي افرادي كه با استفاده از اين تكنيك مشكل ناباروري خود را رفع كرده بودند در كنار اعتراضهاي واتيكان نسبت به انتخاب وي را جاري كرد. آكادمينوبل در موسسه كارولينسكا اعلام كرد مشاركت و تلاشهاي ادواردز عامل شكل گيري نوآوري بزرگي در علم پزشكي شد و تلاشهاي وي براي گسترش و رواج استفاده از IVF طي 32 سال گذشته منجر به متولد شدن بيش از 4.5 ميليون كودك در سرتاسر جهان شده است. ادواردز كه در حال حاضر از وضعيت جسماني چندان خوبي برخوردار نيست سال 2008 اعلام كرد هنوز لحظه اي را كه اولين بلاستوسيت انسان را به وجود آورد به ياد دارد. مرحله اي جنيني متشكل از تودههاي سلولي ميكروسكوپي. وي گفت: "من هرگز آن روز را فراموش نميكنم، در آن روز از ميان ميكروسكوپ نگاه كردم و پديده اي عجيب را در ظرف كشت آزمايشگاهي ديدم و آنچه من ديدم يك بلاستوسيت انسان بود كه به من نگاه ميكرد. فكر كردم: بالاخره موفق شديم!"
سايت شوراي هماهنگي پزشكان عموميگيلان: به گزارش خبرگزاري مهر، اين دانشمند انگليسي 85 ساله در حالي اين جايزه را دريافت ميكند كه زماني به خاطر مطالعه در اين زمينه علمياز جوامع علميطرد شده و مورد خشم گروههاي مختلف قرار گرفته بود، خشميكه هنوز نيز ادامه دارد و اين بار به واسطه اعتراض واتيكان نمايان شده است.
رابرتز در پي مطالعاتش در زمينه باروري مصنوعي در سال 1978 پس از اينكه درخواست بودجه وي به منظور تكميل مطالعاتش توسط شوراي مطالعات پزشكي رد شد، توانست شاهد تولد اولين كودكي باشد كه با استفاده از اين تكنيك چشم به جهان ميگشايد. لوئيز براون كه اكنون 32 سال دارد به عنوان اولين كودك IVF جهان شناخته ميشود. "لوئيس براون" اولين كودك IVF جهان در 25 جولاي 1978 در بيمارستان اولدهام متولد شد
آكادمينوبل در موسسه كارولينسكا اعلام كرد مشاركت و تلاشهاي ادواردز عامل شكل گيري نوآوري بزرگي در علم پزشكي شد و تلاشهاي وي براي گسترش و رواج استفاده از IVF طي 32 سال گذشته منجر به متولد شدن بيش از 4.5 ميليون كودك در سرتاسر جهان شده است.
در واقع ادواردز هيچگاه از جانب همكاران، رهبران علمي، سياستمداران و انجمنهاي تحقيقاتي مورد حمايت قرار نگرفت و در نهايت وي با استفاده از كمك مالي مخفيانه فردي توانست مطالعات خود را ادامه داده و خبر اولين بارداري جهان به شيوه IVF را منتشر كند.
وي مطالعات خود را با آزمايش بر روي سلولهاي تخم خرگوش آغاز كرد و در سال 1969 توانست اولين باروري مصنوعي تخم انسان را با موفقيت به انجام برساند. در طي اين مطالعات وي اطلاعات ارزشمندي را از چگونگي بالغ شدن سلول تخم در انسان به دست آورده است.
ادواردز كه در حال حاضر از وضعيت جسماني چندان خوبي برخوردار نيست سال 2008 اعلام كرد هنوز لحظه اي را كه اولين بلاستوسيت انسان را به وجود آورد به ياد دارد. مرحله اي جنيني متشكل از تودههاي سلولي ميكروسكوپي. وي گفت: "من هرگز آن روز را فراموش نميكنم، در آن روز از ميان ميكروسكوپ نگاه كردم و پديده اي عجيب را در ظرف كشت آزمايشگاهي ديدم و آنچه من ديدم يك بلاستوسيت انسان بود كه به من نگاه ميكرد. فكر كردم: بالاخره موفق شديم!"
لوئيس براون در بيمارستان اولدهام متولد شد و پس از آن ادواردز اولين كلينيك IVF را با وجود مخالفتهاي شديدي كه از جانب مقامات مذهبي و علميكه ادعا داشتند اين شيوه غير اخلاقي بوده و يا ايمن نيست در كمبريج بازگشايي كرد. تولد سي سالگي لوئيس براون در سال 2008 ادواردز، لزلي براون، لوئيس براون و پسرش كامرون
با وجود استقبال گسترده دانشمندان و خانوادههايي كه تولد فرزندان خود را مديون ادواردز ميدانند از انتخاب وي به عنوان برنده نوبل پزشكي، مخالفت مقامات مذهبي با ادواردز و دستاورد پزشكي اش ادامه دارد تا حدي كه مقامات واتيكان اختصاص اين جايزه را به پدر IVF جهان "كاملا نادرست" اعلام كرده اند.
"ايگناسيو كاراسكو دي پائولا" رئيس آكادميحيات واتيكان اعلام كرد اختصاص اين جايزه به ادواردز تماميسئوالات اخلاقي ه به واسطه باروري مصنوعي ايجاد شده اند را زير پا گذاشته است. به گفته وي شيوه لقاح مصنوعي منجر به نابودي تعداد زيادي از جنينهاي انسان شده است. اين در حالي است كه از سال 1978 تا به حال تقريبا 4.5 ميليون انسان به اين شيوه متولد شده اند.
ادواردز در كنار دو كودك IVF به نامهاي سوفي و جك كه در سال 1996 متولد شده اند
به گفته وي باروري مصنوعي فصلي جديد و مهم در زمينه مطالعات توليد مثل انسان باز كرده است اما انتخاب ادواردز توسط كميته جوايز نوبل كاملا نادرست بوده است زيرا بدون مطالعات وي ديگر بازاري براي فروش سلولهاي بارور شونده انسان وجود نداشته و يخچالهاي مملو از جنينهاي منجمد شده انسان در سرتاسر جهان از بين خواهد رفت، جنينهايي كه در بهترين حالت به داخل رحم مادر انتقال داده ميشوند، اما معمولا به حال خود رها شده و ميميرند.
بر اساس گزارش اينديپندنت، كميته جوايز نوبل در سوئد اعلام كرد مطالعات ادواردز فرصت تجربه لذت فرزند دار شدن را براي بسياري از خانوادهها در سرتاسر جهان به وجود آورده و منجر به درمان ناباروري شده است، اختلالي كه 10 درصد از خانوادهها در سرتاسر جهان از آن رنج ميبرند.
زير نظر هيئت رييسه شوراي هماهنگي پزشکان عمومي گيلان
نشر مطالب مندرج در سايت
pezeshkanomoomigilan.ir با ذکر نشاني سايت آزاد است.
version
2.0 Site Designer& dataBasecreator:
alirezatayari@gmail.com
visitor: 2438305