سايت پزشکان عمومي گيلان

خانه| نشريه | ارتباط |            لطفاً با ما همراه باشيد ... سايت در حال تکميل طراحي و اطلاعات است.

خانه

آرشيو مطالب 


علمي
صنفي
اخبار
مشاهير گيلاني
خواندني‌ها
گفت‌وگو
ادبيات
اجتماعي
مناسبت‌ها
ديدني‌ها
گيلان‌ما
انتخابات نظام پزشكي
پزشك خانواده
اقتصادي
رخ داد هاي داخلي انجمن
يك متخصص سم شناسي:
از نگهداري موادغذايي فساد پذير بيش از دو ساعت در دماي اتاق خودداري كنيد
Multimedia-pics-1387-4-Health-13.jpg

دكتر امير جلالي، متخصص سم‌شناسي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)منطقه خوزستان، اظهار داشت: بيش از250 بيماري ناشي از مواد غذايي تاكنون شناخته شده كه بيشترين آنها عفونت‌هايي هستند كه به وسيله انواع باكتريها، ويروس‌ها و انگل‌ها ايجاد مي‌شود.

وي افزود: اين موجودات ممكن است در هر يك از مراحل خريد، آماده سازي، پخت، نگهداري يا مصرف در مواد غذايي حضور يابند درحالي كه نمي‌توان از طريق ديدن، بوئيدن يا حتي چشيدن متوجه آنها شد. اسهال، درد‌هاي شكمي، تب، سردرد، استفراغ كه اين علائم بسته به عامل ايجاد كننده آن از نيم ساعت بعد از خوردن غذا تا دو هفته بعد در شخص ظاهر مي‌شود.

دكتر جلالي متذكر شد: بروز اين بيماري‌ها در كودكان و افراد مسن يا افرادي كه سيستم ايمني آنان ضعيف است منجر به بستري شدن در بيمارستان يا مرگ آنها مي‌شود.

وي با اشاره به شايع‌ترين بيماريهاي ناشي از مصرف غذا گفت: به منظور پيشگيري از بروز مسموميت‌هاي غذايي ناشي از مصرف منابع غذايي لازم است مواردي مثل شستن دست‌ها بعد از توالت، قبل از خوردن غذا، قبل از تهيه غذا، پختن كامل گوشت‌ها به ويژه مرغ و غذاهاي حامل تخم‌مرغ رعايت شود و ظروف و سطوحي كه در هنگام تهيه مواد غذايي مورد استفاده قرار مي‌گيرند به خوبي ضد عفوني شوند و از مصرف تخم مرغ خام يا كاملا پخته نشده خودداري و موادغذايي در شرايط دماي مطلوب نگهداري شود.

وي گفت: به منظور پيشگيري از مسموميت‌هاي ناشي از عامل استافيلوكوكي كه منابع ايجاد كننده آن شامل مواد غذايي است كه در طول تهيه و نگهداري موازين بهداشتي در آن رعايت نشده است و ترشحات بيني، گلو و دست افراد آلوده به ميكروب مي‌تواند عامل آلودگي غذا شود نظير شيريني‌هاي خامه‌اي يا كرم‌دار، شير، پنير ( غذاهاي با پروتئين بالا)، لازم است مواد غذايي داغ را گرم (بالاتر از 65 درجه سانتي‌گراد) نگه داشت. مواد غذايي سرد نيز خنك (كمتر از پنج درجه سانتي‌گراد) نگهداري شوند.

اين متخصص سم شناسي يادآور شد: مواد غذايي را به سرعت خنك كرده و در يخچال قرار دهيد. از گرم كردن مكرر مواد غذايي و تا حد امكان از لمس مواد غذايي با دست خودداري شود. قبل از تهيه مواد غذايي، دست‌ها را با آب گرم و صابون شستشو دهيد.



منبع:ایسنا

7:58:25 AM  8/8/2008    بخش: علمي      كد انحصاري: 1382

تعداد نظرها تاكنون:0


نام:  

ايميل:  

سايت:  

نظر ارزشمند شما:  

 

 

 

 

 

 

 

مدير سايت   پزشکان عمومي گيلان: دكتر مهرداد ب. محمودي

نشر مطالب مندرج در سايت pezeshkanomoomigilan.ir با ذکر نشاني سايت آزاد است.

visitor: 2279884 version 4.0    Site Designer & dataBase creator: alirezatayari@gmail.com

 

Locations of visitors to this page